De organisatie van Fotowedstrijd IJsselstein mag met trots aankondigen dat Bernadet de Prins jurylid wordt van Fotowedstrijd IJsselstein.

Bernadet de Prins

Bernadet de Prins is sinds 2001 fotograaf. Daarvoor werkte zij tien jaar zelfstandig als freelance communicatie-adviseur. In haar dagelijks leven werkt De Prins in opdracht van verschillende opdrachtgevers. Daarnaast werkt zij als documentair fotograaf. Zij is sociaal betrokken en brengt graag zaken onder de aandacht die anders onderbelicht blijven. Tijdens de nationale debatten over de Wajong uitkering eind 2011 publiceert zij haar fotoboek 7×7: zeven lichamelijk gehandicapte jongeren in zeven jaar tijd. Geruime tijd volgde zij een Nederlands echtpaar van nabij, waarvan de vrouw aan alzheimer leed.

Na verschillende bezoeken aan het Vluchtelingenkamp Grande-Synthe bij Duinkerken begeleidt zij nu vanuit Vluchtelingenwerk twee asielzoekersgezinnen. Door haar betrokkenheid kan zij met haar camera de gezinnen van nabij volgen.

De Prins was onder andere bestuurslid van de Fotografenfederatie, bij Fotofestival Naarden en Museum IJsselstein. Zij is lid van de beroepsvereniging DuPho, platform GKf.