Editie 2019 gaat bijna van start!

🥁📸 De jury van de ‘Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein’, 2019 alsmede Bert Murk (net als burgemeester Patrick van Domburg lid van het Comité van Aanbeveling), kwam vandaag bijeen op een unieke plek in de Gemeente IJsselstein, namelijk… bovenin de kroon 👑 van de Amsterdamse renaissance Pasquilini-toren van de Oude Sint-Nicolaaskerk. Op 60 meter hoogte was het vandaag een beetje winderig, dus niet alle uitspraken zijn even goed te horen 🌪😄

Het was een ge-wel-di-ge, waanzinnig toffe ervaring 💥🧠 voor ons, waarbij burgemeester Van Domburg, Bart Rietveld en Bert Murk reeds eerder in de kroon hadden gestaan. Voor deze kans heb ik uiteraard mijn hoogtevrees overwonnen! 😅

Jury 12e editie

Fotowedstrijd IJsselstein wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. Momenten van levenUit in IJsselsteinZenderstreeknieuws IJsselstein Lopik​, Museum IJsselstein​, Restaurant Rivers Marnemoende en  Topshelf Media ® zijn onze zeer gewaardeerde Partners. Het thema wordt woensdag 30 oktober bekend gemaakt in de huis-aan-huiskrant Zenderstreeknieuws.

De jury wordt voorgezeten door Burgemeester Patrick van Domburg​ en bestaat verder uit Bart RietveldBernadet de PrinsMarieke Gaymans​, Mark Van Der Zouw​, Peter Vos en Martin Planken, zie https://www.fotowedstrijdijsselstein.nl/jury/.

Dank gaat uit naar de leden van het Comité van Aanbeveling, zie https://www.fotowedstrijdijsselstein.nl/comite-van-aanbeveling/, te weten burgemeester Patrick van Domburg, Bert Murk, onbezoldigd directeur van Museum IJsselstein en Tjerk Duinstra​, notaris bij Blokhuis en Duinstra Notariskantoor.

Criteria

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht. Beoordeelt de vakjury jouw foto als de beste inzending, dan ga jij met de rondvlucht boven IJsselstein naar huis én een super mooie andere prijs, namelijk een splinternieuwe fiets van het merk Cortina, aangeboden door fietsenwinkel Van Ekeris Tweewielers uit IJsselstein, zie https://www.fotowedstrijdijsselstein.nl/prijzen/.

Schrijf je trouwens in voor de nieuwsbrief met ruim 7.000 abonnees, zie https://www.fotowedstrijdijsselstein.nl/nieuwsbrief. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

Fotowedstrijd IJsselstein 2019: de 12e editie 

Fotowedstrijd IJsselstein wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. Het thema wordt binnenkort bekend gemaakt. De jury wordt voorgezeten door burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw,  Peter Vos en Martin Planken, zie https://www.fotowedstrijdijsselstein.nl/jury/.

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht. Beoordeelt de vakjury jouw foto als de beste inzending, dan ga jij met de rondvlucht boven IJsselstein naar huis én een spiksplinternieuwe fiets, aangeboden door Van Ekeris tweewielers!

PS De Sint-Nicolaaskerk werd gesticht door Gijsbrecht van Amstel en in 1310 ingewijd door de bisschop van Utrecht, Gwijde van Avesnes. In 1398 werd de St. Nicolaaskerk verheven tot kapittelkerk, met acht kanunniken. De toren van de kerk werd in 1532-1535 gebouwd in opdracht door de heer van IJsselstein, Floris van Egmond.

Het bouwwerk staat in de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990: een rangschikking van rijksmonumenten in Nederland, zie https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Top_100_van_de_Rijksdienst_voor_de_Monumentenzorg (thans Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

De toren van de kerk werd in 1532-1535 gebouwd in opdracht door de heer van IJsselstein, Floris van Egmond. Deze was bij een bezoek aan het keizerlijke hof in Aken onder de indruk geraakt van de nieuwe mode in de architectuur, waarbij werd teruggegrepen op de klassieke vormen en verhoudingen. Zo liet hij de nieuw te bouwen kerktoren ontwerpen door de Italiaanse architect Alessandro Pasqualini (Bologna, 5 mei 1493 – Bielefeld, 1559), een Italiaanse architect uit de tijd van de renaissance. Voor meer info, zie https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hervormde_kerk_(IJsselstein).