George Terberg, jurylid sinds 2003, verlegt focus en stelt plek in de jury beschikbaar

George-Terberg-Martin-Planken-Patrick-van-den-Brink-Bart-Rietveld-Huib-Veldhuijsen-Juryleden-Fotowedstrijd-IJsselstein-2011

V.l.n.r. op de foto de juryleden in 2011: George Terberg, Martin Planken, juryvoorzitter en (destijds) burgemeester Patrick van den Brink, Bart Rietveld en Huib Veldhuijsen.

Veelal hebben wij leuk nieuws te melden echter soms is er minder leuk nieuws. Jurylid van het eerste uur, George Terberg, heeft te kennen gegeven dat hij zijn plaats in de jury beschikbaar stelt.

De gedetailleerde reden van zijn besluit houden wij privé, echter kunnen wij mededelen dat de wegen zich in harmonie hebben gescheiden. George: “Ik ben in een periode van mijn leven aanbeland dat ik een andere focus wil leggen op zaken. In de toekomst die voor mij ligt zijn er diverse creatieve doelen waar ik mij mee bezig ga houden. Daar wil ik mij volledig op gaan focussen.”

Namens Fotowedstrijd IJsselstein heeft organisator Martin Planken George inmiddels uitgebreid bedankt voor zijn betrokkenheid bij Fotowedstrijd IJsselstein, al sinds de eerste wedstrijd in 2003. Hij houd contact met George. Martin: “Je mag beste weten dat er enige emoties bij kwamen kijken toen ik George sprak. Ik weet nog goed dat ik in 2003, toen ik de eerste fotowedstrijd wilde gaan organiseren, George heel graag in de jury wilde hebben. Niet alleen vanwege zijn vakkennis maar ook omdat hij een begrip was/is in IJsselstein met betrekking tot fotografie. In eerste instantie bedankte hij ervoor om jurylid te worden. Ik herinner het mij nog als de dag van vandaag dat ik hem enkele weken daarna tegen het lijf liep in een supermarkt in IJsselstein. Daar nodigde ik hem nogmaals uit waarbij hij de uitnodiging gelukkig accepteerde om in de jury plaats te nemen. Daar was ik hem heel dankbaar voor.”

Planken vervolgt: “Wat betreft de vacant gekomen juryplaats heb ik wel enkele ideeën: van het voorlopig bij 7 personen houden, een nieuw jurylid zoeken tot elk jaar een gast jurylid uitnodigen. We nemen een en ander in beraad.”

In 2006 gaf George Terberg aan hoe hij tegen Fotowedstrijd IJsselstein aankeek, zie het artikel dat destijds verscheen in het weekblad “Onze IJsselstreek (pdf,6 MB)” op pagina 16/17.

Fotowedstrijd IJsselstein 2019: de 12e editie 

Fotowedstrijd IJsselstein wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. Het thema wordt binnenkort bekend gemaakt. De jury wordt voorgezeten door burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw,  Peter Vos en Martin Planken, zie https://www.fotowedstrijdijsselstein.nl/jury/.

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht. Beoordeelt de vakjury jouw foto als de beste inzending, dan ga jij met de rondvlucht boven IJsselstein naar huis én een spiksplinternieuwe fiets, aangeboden door Van Ekeris tweewielers!