EEN HART ONDER DE RIEM VOOR IJSSELSTEIN

Wenskaart: Een Hart Onder De Riem Voor IJsselstein

WINACTIE

Onderaan deze pagina kun je deelnamen aan de winactie. Maak ook kans op één van de prijzen.

Win een prijs, voor een ander

Het bijzondere is dat wordt gevraagd om aan te geven aan wie je de prijs cadeau gaat doen. Wie wil jij verrassen? Wil wil jij ‘een hart onder de riem steken’ en waarom?

ZENDERSTREEKNIEUWS

Lees het artikel over het initiatief in Zenderstreeknieuws van 20 mei 2020.

Hart onder de riem voor IJsselstein
Zenderstreeknieuws 20-05-2020 | Hart onder de riem voor IJsselstein

Burgemeester Patrick van Domburg en initiatiefnemer Martin Planken, voorzitter Stichting Fotowedstrijd IJsselstein. Foto: Edward Osendarp.

EEN HART ONDER DE RIEM VOOR IJSSELSTEIN

Het is geen overbodige luxe om elkaar in IJsselstein en daarbuiten een hart onder de riem te steken. ‪Het aantal – door de GGD gemelde – overledenen uit IJsselstein, die positief getest waren op aanwezigheid van covid-19, bedraagt 34, aldus burgemeester Patrick van Domburg op 19 mei 2020 op zijn Facebook pagina. De stad is hiermee een zwaar getroffen gemeente.

BURGEMEESTER PATRICK VAN DOMBURG

Burgemeester Patrick van Domburg omarmd het initiatief met de wenskaarten van harte: “Onze stad is zwaar getroffen. Het wenskaarten initiatief is zeer welkom. Juist in deze tijd kunnen we als IJsselsteiners een hart onder de riem gebruiken. Het zou mooi zijn als elk huishouden de kaart stuurt naar iemand of naar een gezin binnen of buiten IJsselstein, om die een hart onder de riem te steken. Als dat met alle 50.000 wenskaarten gebeurt, dan is dat al snel hartverwarmend voor meer dan 100.000 mensen. Een mooie gedachte in deze tijd. Een schitterend initiatief dus, van Martin Planken.”

STICHTING FOTOWEDSTRIJD IJSSELSTEIN

Martin Planken, voorzitter van Stichting Fotowedstrijd IJsselstein: “Het zijn ongekende, bijzondere, zelfs bizarre tijden. Veel zaken zijn onzeker. We leven nu in een tijd waarin het er voor elkaar zijn nu misschien wel belangrijker dan ooit is. Het is echt hartverwarmend om te zien hoe mensen nu klaar staan voor elkaar. Elkaar op de een of andere manier supporten. Denk aan het bezorgen van bosjes bloemen voor zorgmedewerkers, zoals in de IJsselsteinse woonzorgcentra. Het lokaal kopen van benodigdheden in het kader van ‘Wees loyaal, koop lokaal’.”

“Iedereen kent wel iemand waar je gedachten naar uit gaan in deze tijd. Denk aan een familielid, vriend of vriendin die zich drie drie slagen in de rondte werkt in een cruciaal beroep. Of de eigenaren en medewerkers van lokale restaurants, kappers, sportscholen, om er maar een paar te noemen, die hun deuren verplicht gesloten moe(s)ten houden en straks slechts mondjesmaat open mogen. Elkaar op de een of andere manier een hart onder de riem steken is een kleine moeite. Het gebaar is vaak groot. Maakt indruk. Dat kan met een wenskaart. Vanuit die gedachte is het “Hart onder de riem voor IJsselstein” initiatief ontstaan. Op 20 mei 2020 heeft elk huishouden in IJsselstein de wenskaart ontvangen, zie het ontwerp hierboven. Dank gaat uit naar de partners en bedrijven die het initiatief een warm hart toedragen en mede mogelijk hebben gemaakt. Zie de bedrijven op deze pagina. De wenskaart is (binnenkort) ook af te halen bij partners op deze pagina.”

BARON VAN IJSSELSTEIN IN HET HART VAN DE WENSKAART

Het hart is opgebouwd uit 100 verschillende foto’s. Daarvan hebben er 98 deelgenomen aan voorgaande edities van Fotowedstrijd IJsselstein, tussen 2003 en 2019.

De resterende twee foto’s zijn twee portretfoto’s. Op de ene portretfoto staat de baron van IJsselstein en op de andere zijn vrouw. Wie de baron van IJsselstein is? Dat is onze koning Willem Alexander. De Nederlandse koning voert de adellijke titel baron van IJsselstein. Zie ook Titels Nederlandse koninklijke familie. Onze koning en koningin sieren dus de wenskaart.

Afbeelding boven: de wenskaarten bestaande uit 100 foto’s waaronder een portretfoto van de Koning en de Koningin

Afbeeldingen onder: Koning Willem-Alexander (baron van IJsselstein) en Koningin Máxima

koning-willem-alexander-2020-baron-van-ijsselstein-fotowedstrijd-hart-onder-de-riem-beeld-copyright-RVD-Martijn-Beekman

Koning Willem-Alexander, 2020.
Beeld: © RVD – Martijn Beekman

koningin-maxima-2020-fotowedstrijd-ijsselstein-hart-onder-de-riem-beeld-copyright-RVD-Martijn-Beekman

Koningin Máxima, 2020.
Beeld: © RVD – Martijn Beekman

WINACTIE

Onderaan deze pagina kun je deelnamen aan de winactie.

50.000 WENSKAARTEN

Alle plusminus 14.000 huishoudens in IJsselstein ontvangen op 20 mei 2020 de wenskaart, samen met de bezorging van Zenderstreeknieuws. De kaarten zijn (binnenkort) ook af te halen bij één van de onderstaande bedrijven, zie de logo’s.

Voor de huis-aan-huis bezorging via Zenderstreeknieuws en de ophaalpunten worden 20.000 wenskaarten gedrukt. Supermarkten Jumbo A. Langerak Achterveld en PLUS J. Schimmel en hebben beide 15.000 extra wenskaarten besteld, om cadeau te doen in de supermarkt. Daarmee komt het totaal aantal wenskaarten op 50.000.

ACHTERGROND

Het initiatief begon met het idee om ansichtkaarten uit het archief van Stichting Fotowedstrijd IJsselstein te doneren aan de inwoners van IJsselstein. Zie de onderstaande foto voor de betreffende elf kaarten. Planken”: De ansichtkaarten wilden we graag doneren aan de IJsselsteinse samenleving, om IJsselstein als het ware een hart onder de riem te steken. We hadden echter niet voldoende ansichtkaarten om elk huishouden een kaart aan te bieden. Zo ontstond het idee om een speciale wenskaart te ontwerpen. Dankzij alle partners ontvangt nu elk huishouden een wenskaart. Vanaf 20 mei ontvangen de klanten van PLUS J. Schimmel en Jumbo A. Langerak Achterveld een extra wenskaart bij het boodschappen doen. Daarvoor hebben zij samen 30.000 wenskaarten extra besteld.”

Ansichtkaarten Stichting Fotowedstrijd IJsselstein

Foto: de ansichtkaarten uit het “archief” van de stichting.

WINACTIE

Onderaan deze pagina kun je deelnamen aan de winactie. Maak ook kans op één van de prijzen.

Win een prijs, voor een ander

Het bijzondere is dat wordt gevraagd om aan te geven aan wie je de prijs cadeau gaat doen. Wie wil jij verrassen? Wil wil jij ‘een hart onder de riem steken’ en waarom?

PRIJZENPAKKET

De mooie prijzen die je – tot nu toe – kunt winnen zijn:

– een jaar lang, elke week, een small pizza 🍕, aangeboden door New York Pizza 🍕 (afhalen), t.w.v. minimaal 52 x € 5 = € 260,00 tot de duurste van ongeveer 52 x € 8 = ongeveer € 400,00.

– vijf maal een boodschappentas t.w.v. € 50,00 per tas, aangeboden door PLUS J. Schimmel 🥛🧀🥚🍞🍏🍊

– een dinercheque 🍽️🍔🍗🍖 voor twee personen (excl. drank), t.w.v.€ 90,00: aangeboden door Robuust IJsselstein

– een Kérastase beautypakket 🌟 t.w.v. € 60,00: aangeboden door Jon Karelse Intercoiffure 💈

– een mega ballonpakket 🎈🎁 (bestaande uit 1 mega ballon, 2 confettiballonnen, en 7 gekleurde ballonnen) met persoonlijke boodschap t.w.v. € 42,50, aangeboden door Het Allermooiste Feestje (bezorging binnen IJsselstein is inbegrepen)

– een waardebon t.w.v. € 25,00: aangeboden door HappyFood 🍔🥤🍗🍖

WINACTIE

Onderaan deze pagina kun je deelnamen aan de winactie.

PARTNERS WENSKAART INITIATIEF EEN HART ONDER DE RIEM VOOR IJSSELSTEIN

PARTNERS

Het wenskaarten initiatief is mede mogelijk geworden door de partners die het initiatief van Stichting Fotowedstrijd IJsselstein een warm hart toedragen, zie de bedrijven op deze pagina. Planken: “IJsselstein is een stad waar je elkaar support. Juist in deze tijd. Met het wenskaartje kun je een ander een hart onder de riem steken. Zowel binnen als buiten de stadsmuren. Bij dit initiatief vind ik financiële transparantie extra belangrijk. Daarom ben ik Alfa Accountants uit IJsselstein dankbaar dat het initiatief van de stichting financieel gaan overzien. Zij zullen een openbare verklaring uitbrengen over de besteding van de middelen die de partners bijeen hebben gebracht.”

IN ALFABETISCHE VOLGORDE

Stichting Fotowedstrijd IJsselstein
Alfa Accountants en Adviseurs
Biomonkie IJsselstein - Biologische winkel
Copyshop IJsselstein
Jumbo IJsselstein A. Langerak Achterveld
Kirsten Ann - Je hart als coach
Momenten van Leven - Cadeauwinkel IJsselstein
PLUS J SCHIMMEL
Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken
Reinerie Garantiemakelaars IJsselstein - Makelaar IJsselstein
Robuust Restaurant IJsselstein
Je ontmoet elkaar in IJsselstein sinds 1310 - stichting Stadsmarketing IJsselstein
Telecombinatie IJsselstein
The Read Shop IJsselstein
Topshelf Media - Marketing Communicatie Bureau IJsselstein - Martin Planken
Van Oord Makelaardij - Makelaar IJsselstein
Zenderstreeknieuws IJsselstein Lopik

DEELNAMEFORMULIER WINACTIE

DEELNEMEN AAN DE WINACTIE

Neem ook deel aan de winactie en win een mooie prijs, voor een ander. Wie wil jij verrassen en steek je ‘een hart onder de riem’?

Naar het deelnameformulier >>