Het thema van de ‘Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021’ is: IJsselsteinse lente in de lockdown”

Bernadet de Prins, burgemeester Patrick van Domburg, hoofdsponsor Hendrik-Jan van Oostrum, Martin Planken, Bert Murk, Bart Rietveld en Mark van der Zouw. Marieke Gaymans ontbreekt op de foto.

V.l.n.r: Juryleden Bernadet de Prins, burgemeester en juryvoorzitter Patrick van Domburg, Hendrik-Jan van Oostrum (hoofdsponsor), Martin Planken, Bert Murk, Bart Rietveld en Mark van der Zouw. Marieke Gaymans ontbreekt op de foto. Voor de foto is de 1,5 meter afstand gerespecteerd. De werking van de lens kan het beeld vertekenen. Foto: Edward Osendarp

Vanaf vandaag kun je meedoen aan de Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021. Het thema is: “IJsselsteinse lente in de lockdown”. Dus ga met je camera op ontdekking in onze stad en verras de jury met jouw typerende beeld van deze bijzondere tijd. De jury kijkt uit naar creatieve foto’s die IJsselstein op haar mooist uitbeelden gedurende de ontluikende lente en waarop te zien is wat er allemaal wél mogelijk is, ondanks de lockdown. Nu de lente is begonnen, de natuur in bloei staat en de zon zich meer en meer laat zien, gaan we met z’n allen steeds vaker naar buiten.

Gelet op het thema verzamelde de juryleden zich voor de juryfoto bij Baars Bloembinders want bij de lente horen bloemen. Volgens Martin Planken, voorzitter van Stichting Fotowedstrijd en organisator van de wedstrijd, kan het thema van dit jaar goed de tijdgeest vatten: “Als we over een aantal jaar terugkijken, dan zien we ongetwijfeld unieke foto’s die typerend zijn voor deze periode. Je ziet nu dat iedereen op zoek is naar wat er wél kan. Zowel in en om het huis als elders in de stad en omgeving. Tijdens de lockdown zijn we bijvoorbeeld meer en meer gaan wandelen, fietsen, hardlopen en fotograferen. Aan deelnemers de uitdaging om het thema creatief te benaderen. Er zijn vele mooie prijzen te winnen. Voor de winnaar ligt er onder andere een cadeaubon klaar van EP:Schalkwijk ter waarde van €250,00.”

Nummer 2 Publieksprijs Fotowedstrijd IJsselstein 2019 - Petra van Dijk met Ochtendloopje

Nummer 2 Publieksprijs Fotowedstrijd IJsselstein 2019 – Petra van Dijk met Ochtendloopje

Momenten van leven

De organisatie ziet dat de wedstrijd een warme belangstelling geniet van sponsoren die graag bijdragen aan het op de kaart zetten van IJsselstein. Zo is cadeauwinkel Momenten van Leven bijvoorbeeld alweer voor de derde opeenvolgende editie de hoofdsponsor van de wedstrijd. Planken: “De samenwerking met eigenaar Hendrik-Jan van Oostrum is heel bijzonder. Deze heeft afgelopen december geresulteerd in het verschijnen van een supermooie, unieke verjaar(dag)skalender. Daarop staan 12 foto’s afgebeeld die tijdens voorgaande edities zijn ingezonden. Alle opbrengsten gaan naar de drie woonzorgcentra in IJsselstein.”

Jury

De jury gaat de belangrijke keuze maken welke foto in 2021 de winnaar van de vakjuryprijs gaat worden. Burgemeester Patrick van Domburg is juryvoorzitter. De overige leden bestaan uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Bert Murk, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw en Martin Planken. Patrick van Domburg: “De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht. De jury is heel nieuwsgierig naar de inzendingen van de deelnemers en wenst iedereen veel plezier en creativiteit.”

Deelnemen

Vanaf vandaag kun je deelnemen en kan er ook gestemd worden voor de publieksprijs, zodra de eerste inzending online staat. De foto met de meeste stemmen wint. Door te stemmen maak je eveneens kans op een mooie prijs. Deelnemen kan tot en met 29 mei. Door je te abonneren op de nieuwsbrief, met ruim 7.000 abonnees, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.