Rivers Marnemoende is Culinair Partner geworden van de Momenten van leven Fotowedstrijd IJsselstein 2019’.

Organisator Martin Planken: “Net als in 2017 en 2018 zal Boudewijn van der Linden, directeur en eigenaar van Restaurant Rivers Marnemoende, zich in 2019 ongetwijfeld wederom een formidabel gastheer tonen. Ik heb Boudewijn leren kennen als een ondernemer die, samen met zijn team, gastvrijheid ademt en het gastheerschap stevig in de vingers heeft.”

Restaurant Rivers Marnemoende Fotowedstrijd IJsselstein Boudewijn van der Linden Martin Planken

Foto: Boudewijn van der Linden en Martin Planken

Van der Linden, die zich inmiddels voor het derde jaar op rij aan de wedstrijd verbindt, ziet dat er veel in IJsselstein gefotografeerd wordt. “Ik zie dat ons mooie centrum en buitengebied steeds meer op de foto worden gezet. Uiteraard ook Jachthaven Marnemoende en ons Restaurant Rivers Marnemoende. Wat ook leuk is om te zien, is de trend dat men steeds vaker gerechten op de foto zet en deze deelt via sociale media. Daarom besteden wij, misschien wel nog meer dan voorheen, de nodige aandacht aan de presentatie. Het oog wil natuurlijk ook wat. Wat ik leuk vind aan Fotowedstrijd IJsselstein, is dat je de stad steeds vanuit een nieuw perspectief ziet. Ik houd daar wel van.”

Jureren in de Promenadezaal

De jury, bestaande uit acht leden, zal net als in de voorgaande jaren plaatsnemen in de prachtige Promenadezaal, onder het restaurant, in een U-vorm opstelling. Daar zullen de juryleden zich dit jaar buigen over de inzendingen van de twaalfde editie. Planken: “Schrijf je trouwens in voor de nieuwsbrief met ruim 7.000 abonnees. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.” De ingezonden foto’s worden op het grote scherm bekeken. Elk jurylid geeft individueel zijn of haar punten. De optelling zorgt voor een voorlopige top tien.

Restaurant Rivers Marnemoende

Na het jureren schuift de jury in Restaurant Rivers Marnemoende aan om tijdens een meergangendiner stil te staan bij het beoordelingsproces en de voorlopige top tien. Het verleden leert dat er een dynamische dialoog tot stand kan komen. Dat kan net zo goed ontaarden in een stevig debat, als een jurylid een stelling wil verdedigen. Bijvoorbeeld omdat hij of zij van mening is dat een bepaalde foto toch een plaats hoger zou moeten eindigen dan uit het gemiddeld aantal punten blijkt. Mits goed onderbouwd en gedeeld door een meerderheid van de juryleden, kan een inzending hoger eindigen.

Boudewijn van der Linden

Eigenaar Van der Linden over de manier van werken: “In onze keuken wordt uitsluitend gewerkt met dagverse producten. Wij staan erom bekend dat we met streekproducten werken. Waarom zullen we het van ver halen als het ook dichtbij kan? Alles wat van ver komt is lekker, zeggen ze altijd. Maar van dichtbij is nog lekkerder, kan ik u verzekeren! Deze producten worden lokaal gemaakt en met zoveel zorg en liefde bereid door echte vakmensen. Wij verwelkomen u graag in ons restaurant te IJsselstein.”

Jury 12e editie

Fotowedstrijd IJsselstein wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. De jury wordt voorgezeten door burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, George Terberg, Marieke Gaymans, Mark Van Der Zouw, Peter Vos en Martin Planken.

Dank gaat uit naar de leden van het Comité van Aanbeveling, te weten Bert Murk, onbezoldigd directeur van Museum IJsselstein en Tjerk Duinstra, notaris bij Blokhuis en Duinstra Notariskantoor.

Criteria

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht. Beoordeelt de vakjury jouw foto als de beste inzending, dan ga jij met de rondvlucht boven IJsselstein naar huis én een super mooie andere prijs, namelijk een splinternieuwe fiets van het merk Cortina, aangeboden door fietsenwinkel ‘van Ekeris tweewielers‘ uit IJsselstein!”