Stijg tot grote hoogte met Fotowedstrijd IJsselstein

Win een rondvlucht boven IJsselstein of een rondleiding bovenin zendmast de Gebrandytoren

IJsselstein en omgeving altijd al eens vanaf grote hoogte willen zien? Doe dan mee met Fotowedstrijd IJsselstein 2017. Maak bijvoorbeeld kans op een rondvlucht in een vliegtuig boven IJsselstein met Jeroen Komen van ikkanvliegen.nl. Vertrek/landing: vliegveld Hilversum. En wat dacht je van een unieke en onbetaalbare rondleiding bovenin zendmast de Gerbrandytoren met een uniek uitzicht over IJsselstein en omgeving of één van de andere prijzen?

Elke 10 seconden wordt er een andere afbeelding getoond (4 totaal). Foto’s: Jeroen Komen.

Tiende editie

Fotowedstrijd IJsselstein wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Het thema is: Ontmoet elkaar in IJsselstein. Je kunt IJsselstein en elkaar op vele manieren ontmoeten. Een stad waar je leuke dingen doet. Je met vrienden afspreekt en geniet van de omgeving en de mooie dingen in het leven. Heb je al een foto om mee deel te nemen? Of iets in gedachte? Bijvoorbeeld genomen tijdens een evenement. Met een vriend of juist met je familie. Of van een mooie omgeving. Denk er eens over na en stuur gewoon je foto in. Wie weet win jij wel één van de prijzen en natuurlijk de eeuwige roem.

Jury

De jury wordt voorgezeten door burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, George Terberg, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw, Martin Planken en Peter Vos.

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht. Voor een aantal winnaars is er een unieke en onbetaalbare rondleiding weggelegd bovenin zendmast de Gebrandytoren. Beoordeelt de vakjury jouw foto als de beste inzending, dan ga jij met de rondvlucht boven IJsselstein naar huis, een jaarabonnement bij Lucas Fitness én een rondleiding in zendmast de Gebrandytoren.

Elke 10 seconden wordt er een andere afbeelding getoond (2 totaal). Foto’s: Jeroen Komen.

Deelnemen

Door deel te nemen, maak je zowel kans op de vakjuryprijs als de publieksprijs. Vanaf volgende week kun je een foto uploaden via de website. Je hebt dus nog een week om een foto op te zoeken of er een te gaan maken. Inzenden kan tussen 25 oktober en 18 november. Inzendingen worden in principe binnen een dag op de website gepubliceerd, na controle door de organisatie. Het publiek kan dan direct een stem uitbrengen op een ingezonden foto. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Alleen kijken naar de ingezonden foto’s kan natuurlijk ook. Het leuke is dat elke foto het thema vanuit een andere invalshoek benaderd. Zo ontmoet je IJsselstein telkens op een nieuwe manier.

Organisator Martin Planken: “Door de waardevolle samenwerkingen, zoals met stichting Stadsmarketing IJsselstein, Museum IJsselstein, Zenderstreeknieuws en Stichting Fotowedstrijd, kan de wedstrijd een breed publiek bereiken. Ook krijgen de ingezonden foto’s zo het podium die ze verdienen. Nieuw is trouwens de categorie voor jongeren tot 18 jaar. Daar gaan ongetwijfeld ook bijzondere inzendingen voor binnen komen. Iedereen plezier gewenst met de wedstrijd, zowel namens de jury als het comité van aanbeveling.”