‘Verrassend IJsselstein’ en ‘Mobiliteit’ zijn de thema’s van Fotowedstrijd IJsselstein 2019

Zenderstreeknieuws IJsselstein Lopik

De ‘Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein is vandaag begonnen en het thema is ‘Verrassend IJsselstein’. Het subthema is ‘Mobiliteit’.

Jury Fotowedstrijd IJsselstein 2019 - organisator Martin Planken van Topshelf Media

De jury kwam voor het fotomoment bijeen op een wel zeer verrassende plek: bovenin de kroon van de renaissance Pasqualini-toren van de Oude Sint-Nicolaaskerk, op 60 meter hoog. Foto: Dennis van Vliet

Volgens organisator Martin Planken kijkt de jury er nu al naar uit om te jureren: “IJsselstein is een parel in het Groene Hart en blijft je verrassen. Wat betreft het thema ‘Verrassend IJsselstein’ zien de juryleden, hoe kan het ook anders, graag verrassende foto’s binnenkomen. Maak bijvoorbeeld een verrassend stadsportret. Die kan de schoonheid van de stad, inclusief haar inwoners en bezoekers, op creatieve wijze onthullen. Daarin mag de stad en desgewenst ook de mens zelf figureren.”

Een subthema is uniek in de historie van de fotowedstrijd. In samenwerking met de gemeente IJsselstein is het subthema ‘Mobiliteit’ gelanceerd. Planken: “Kan jij met een (herkenbaar) beeld tonen waar de kansen en uitdagingen in onze stad liggen voor de mobiliteit van nu en de toekomst? Wij zijn benieuwd naar jouw creativiteit!”

We leven in een tijdperk van sociale media en selfies. We zijn sociale wezens en laten in groten getale aan anderen zien: hier ben ik aan het genieten, dit ben ik. Vaak zetten we onszelf op de foto. Planken: “Je zou je camera bij wijze van spreken nog wat vaker om kunnen draaien. Zet jouw omgeving bijvoorbeeld op de foto terwijl je onderweg bent vanuit huis naar school, je werk of je club. Of tijdens het winkelen, relaxend met een hapje of drankje, het sporten, terwijl je met je hobby bezig bent of tijdens je werk.”

Juryleden 12e editie

Fotowedstrijd IJsselstein wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. Momenten van leven, Uit in IJsselstein, Zenderstreeknieuws, Museum IJsselstein, Restaurant Rivers Marnemoende en Topshelf Media zijn onze zeer gewaardeerde Partners. Het thema wordt woensdag 30 oktober bekend gemaakt in de huis-aan-huiskrant Zenderstreeknieuws, via de website https://www.fotowedstrijdijsselstein.nl, onze socials en onze nieuwsbrief.

De jury wordt voorgezeten door Burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Bert Murk, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw, Martin Planken en Peter Vos.

Dank gaat uit naar de leden van het Comité van Aanbeveling, te weten burgemeester Patrick van Domburg, Bert Murk, onbezoldigd directeur van Museum IJsselstein en Tjerk Duinstra, notaris bij Blokhuis en Duinstra Notariskantoor.

Jury-Fotowedstrijd-IJsselstein-2019-Topshelf-Media-Martin-Planken

V.l.n.r: Marieke Gaymans, Bernadet de Prins, Bart Rietveld, Martin Planken, Mark van der Zouw, burgemeester en juryvoorzitter Patrick van Domburg en Bert Murk.

Inzendingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht.

Prijzen

Te winnen vallen mooie prijzen, waaronder een rondvlucht boven IJsselstein, waarbij je opstijgt vanaf vliegveld Hilversum en een splinternieuwe Cortina fiets van 600 euro, aangeboden door Van Ekeris tweewielers.

Momenten van Fotowedstrijd IJsselstein 2019. Thema: Verrassend IJsselstein en Mobiliteit