Op zaterdag 9 maart ontvingen de winnaars van Fotowedstrijd IJsselstein 2018 hun prijswinnende foto als “kunstwerkje”, uit handen van de organisatie. Alle winnaars van de 2018 editie hadden in november 2018 reeds één of meerder prijzen in ontvangst genomen, echter zij hadden nog een prijs tegoed, die wat lang op zich liet wachten.

Eindelijk was het dan zover: de “kunstwerkjes” van hun winnende inzendingen waren klaar. De nummers 1 tot en met 10 waren dan ook uitgenodigd om hun prijs persoonlijk in ontvangst te komen nemen. Hoofdsponsor van de wedstrijd, de winkel “Momenten ven Leven” aan de Utrechtsestraat nummer 43, naast de HEMA, was de gastheer van de prijsuitreiking. De aanwezige winnaars namen plaats aan de gezellige tafel middenin de winkel en kregen koffie/thee én een Apeluier van bakkerij Aelbers aangeboden door Hendrik-Jan van Oostrum, eigenaar van de winkel.

Winnaars Fotowedstrijd IJsselstein 2018 ontvangen kunstwerkje van inzending

Gezellig napraten en ideeën

Het kunstwerkje met de winnende foto is een houtlaminage, vervaardigd en gesponsord door François Majeau van Lamin’Art. De foto’s zijn gesponsord door Henk de Bie van Cartridgers.

Onder ’t genot van kopjes koffie en thee haalden alle winnaars leuke herinneringen op aan Fotowedstrijd IJsselstein 2018. Naast stil te staan bij de afgelopen editie kwam ook het idee van Momenten van leven aan de orde om een verjaardagskalender te maken met foto’s van deelnemers, die daar toestemming voor geven.

Jongerencategorie

Verder opperde organisator Martin Planken het ideeën om weer een jeugdcategorie in het leven te roepen, zoals in 2017. Één van de winnaars, Daphne Hauer, haakte hier gelijk spontaan op in: “Het lijkt mij heel leuk om een workshop te organiseren voor kinderen die mee willen gaan doen, zodat ze goed voorbereid op pad kunnen met hun camera!” Hendrik-Jan van Oostrum sprong hier direct op in: “Graag stel ik de winkel beschikbaar als workshop ruimte.”

Bij Momenten van leven worden het hele jaar door allerlei soorten workshops worden gehouden, dus de initiatieven klonken organisator Planken als muziek in de oren.

Fotowedstrijd IJsselstein 2019

De wedstrijdorganisatie kijkt met veel plezier en dankbaarheid terug op het uitreiken van de kunstwerkjes en kijkt met veel plezier uit naar het organiseren van Fotowedstrijd IJsselstein 2019.

Winnaars Fotowedstrijd IJsselstein 2018 ontvangen kunstwerkje van inzending - organisator Martin Planken van Topshelf Media