Fotowedstrijd IJsselstein 2018: Zet Historisch IJsselstein op de kaart!

Win een rondvlucht boven IJsselstein of een rondleiding bovenin zendmast de Gebrandytoren

De eeuwenoude stad IJsselstein blijft elke dag verrassen. Een stad waar je elkaar ontmoet. Het thema van Fotowedstrijd IJsselstein 2018 is dan ook: “Ontmoet Historisch IJsselstein”.

IJsselstein kent een rijke historie maar er wordt ook dagelijks historie geschreven. Jij kunt daar nu aan meeschrijven door deel te nemen aan de fotowedstrijd. Hoe zou jij de stad in beeld willen brengen of heb je toevallig al een foto van een gaaf moment in de historische stad? Een foto genomen tijdens een leuk evenement toevallig? Een foto van jou en een vriend of juist met je familie? Denk ook eens aan het groene hart waarin de stad ligt, waar de natuur en de prachtige omgeving je toelachen. Stuur gewoon je foto in! Wie weet win jij wel één van de prijzen en natuurlijk de eeuwige roem.

Elke 10 seconden wordt er een andere afbeelding getoond (4 totaal). Foto’s: Jeroen Komen.

Jury

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht.

Foto: De jury wordt voorgezeten door burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, George Terberg, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw, Martin Planken en Peter Vos. Op de foto ontbreken burgemeester Patrick van Domburg en Mark van der Zouw.

Foto: De jury wordt voorgezeten door burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, George Terberg, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw, Martin Planken en Peter Vos (highres foto, PR Fotowedstrijd IJsselstein).

Op de foto ontbreken burgemeester Patrick van Domburg en Mark van der Zouw. Check ook de pagina met daarop de juryleden

Jury

De jury wordt voorgezeten door burgemeester Patrick van Domburg en bestaat verder uit Bart Rietveld, Bernadet de Prins, George Terberg, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw, Martin Planken en Peter Vos.

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht

Prijzen

Voor de winnaars zijn er mooie prijzen weggelegd. Denk aan een rondvlucht in een vliegtuig boven IJsselstein met Jeroen Komen van ikkanvliegen.nl. Vertrek/landing: vliegveld Hilversum. En wat dacht je van een unieke en onbetaalbare rondleiding bovenin zendmast de Gerbrandytoren met een uniek uitzicht over IJsselstein en omgeving of één van de andere prijzen.

Elke 10 seconden wordt er een andere afbeelding getoond (2 totaal). Foto’s: Jeroen Komen.

Deelnemen

Door deel te nemen, maak je zowel kans op de vakjuryprijs als de publieksprijs. Als je stemt maak je ook kans op prijzen. Vanaf vandaag kun je een foto uploaden via de website. Deelnemen kan tot en met 20 oktober. Inzendingen worden in principe binnen een dag op de website gepubliceerd, na controle door de organisatie. Het publiek kan dan direct een stem uitbrengen op een ingezonden foto. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Alleen kijken naar de ingezonden foto’s kan natuurlijk ook. Het leuke is dat elke foto het thema vanuit een andere invalshoek benaderd. Zo ontmoet je IJsselstein telkens op een nieuwe manier.

Organisator Martin Planken: “Door de waardevolle samenwerkingen, zoals met stichting Stadsmarketing IJsselstein, Museum IJsselstein, Zenderstreeknieuws en Stichting Fotowedstrijd, kan de wedstrijd een breed publiek bereiken. Ook krijgen de ingezonden foto’s zo het podium die ze verdienen. We hebben nog een verrassing in petto wat dat betreft. Iedereen plezier gewenst met de wedstrijd, zowel namens de jury als het comité van aanbeveling.”